Vijesti

Nizozemac otvorio hotel u Velom Lošinju


 

Nizozemac u Velom Lošinju otvorio boutique hotel s četiri zvjezdice

20150528.jpg

Nizozemac u Velom Lošinju otvorio boutique hotel s četiri zvjezdice

Hotel je dobio ime po dupinima, jednom od lošinjskih simbola, a u dogovoru s »Plavim svijetom« svaki će gost boravkom u apartmanu usvojiti dupina na godinu dana

VELI LOŠINJ » Turistička ponuda Velog Lošinja je bogatija za boutique hotel s četiri zvjezdice. Nizozemski investitori, koji ulažu značajna sredstva, preuredili su nekadašnju talijansku školu na adresi Slavojna 14. Hrvatsku i Veli Lošinj odabrali su zbog prekrasne prirode, ali i povijesti koja se vezuje uz ovaj otočni gradić. Usprkos nešto sporijoj birokraciji ipak, nakon dvije godine projekt je priveden kraju. Hotel Dolphin Suites Croatia je otvoren uoči turističke sezone 2015. godine. Hotel je otvoren u prisustvu nizozemske veleposlanice, lošinjskog gradonačelnika i ostalih gostiju.

Zanimljivo je da su Nizozemci prvi na Lošinju koji su ime hotelskom objektu nadjenuli prema dupinima, jednom od simbola ovog otoka. U dogovoru s lošinjskim Institutom Plavi svijet koji provodi znanstveno-istraživački, edukacijski i program zaštite dupina, svaki će gost boravkom u apartmanu automatski usvojiti dupina na godinu dana, što je jedan od projekata Instituta.

U hotelu kapaciteta za 34 osobe, koji raspolaže sa 17 soba i tri apartmana, zaposlenje će pronaći šest do deset djelatnika. Prema riječima nizozemskog investitora Jacka van der Meulena, bit će to domaća radna snaga, a i za samu rekonstrukciju objekta izabrane su lošinjske firme.

Hotel Dolphin Suites Croatia imat će bar i restoran s raznovrsnim menijima, u stilu tapas bara s finger food hranom. U ponudi će biti jela specifična za različite europske zemlje. Osim toga, bit će tu i specijalna kušaonica vina.

Stari vinski podrum

– Obnavljamo stari vinski podrum do kojeg će se moći doći stepenicama iz bara. Gostima je na raspolaganju i vanjski bazen. Cijeli hotel je dizajnerski uređen, i vrlo je romantičan. 

2015.jpg

 

 

23. siječnja 2017.
 
 

Prilika

Pogledajte nekretnine koje su po našoj procjeni isplative za kupnju.

pogledaj sve

Izdvojeno

Pogledajte nekretnine koje su specifične zbog uređenja ili neke druge posebne karakteristike.

pogledaj sve

Posebno

Pogledajte nekretnine koje su izuzetno rijetko u prodaji.

pogledaj sve

Vijesti

pogledaj sve


A - Muzej i izložba Apoksiomena u Malom Lošinju
5. siječnja 2024., 00:00
Mali Lošinj
5. siječnja 2024., 00:00
Zasto se obratiti Agenciji za nekretnine
5. siječnja 2024., 00:00