Vijesti

Jadranska regija - ulagačka destinacija


Jadranska je regija atraktivna ulagačka destinacija


Unatoč svim problemima s kojima se susreću strani ulagači u Hrvatskoj, Jadranska je regija jedna od najatraktivnijih ulagačkih destinacija u Europi, zaključak je panela koji su se održvali prvog dana sajma REXPO.


S obzirom na stratešku poziciju naše zemlje, prometna ce infrastruktura zasigurno biti jedan od najzanimljivijih sektora za strane investitore. Kako je, na panelu "Hrvatska - vrata Europe", kazao Mario Crnjak, pomoćnik direktora IGH, očekuje se da ce se u narednih desetak godina u ovaj sektor uložiti i do 15 milijardi eura. Samo na intermodalni prometni sustav koji će povezivati Rijeku s mađarskom granicom i dalje sa srednjom Europom otičiće 10 milijardi eura.


"Taj će sustav obuhvatiti nizinsku prugu koja će ići od mađarske granice preko Zagreba do Rijeke, a zatim i dalje prema Trstu. Potrebno je izgraditi nova željeznička čvorišta u Rijeci i okolici Zagreba, najvjerojatnije u Velikoj Gorici. Sustav autocesta je zadovoljavajući, no nedostaju prsteni oko Rijeke i Zagreba", kazao je Crnjak.


Značajna će investicija biti i nova riječka luka koja bi se sa sadašnje pozicije u gradu trebala izmjestiti na deset puta veću površinu na Krku. Kapacitet nove luke mogao bi dosegnuti i 100 milijuna tona tereta od čega četiri do sedam milijuna kontejnera. Luka na Krku bi se prostirala na gotovo tisuću hektara umjesto dosadašnjih 89 u Rijeci. Ulaganja u lučke kapacitete nužna su i za čitavu srednju Europu kojoj je Rijeka najbliž destinacija.


"Kroz Sueski kanal godišnje prođe oko 800 milijuna tona tereta, a od toga samo 5 posto ili 40-ak milijuna tona dođe u neku jadransku luku. Ako uzmemo u obzir da je put do sjevernomorskih luka duži nego do Jadrana, jasno je da se radi o velikim uštedama. Ostale sjevernojadranske luke - Venecija, Kopar i Trst, ne mogu konkurirati Rijeci jer se radi o plitkim pristaništima u kojima ne mogu manevrirati najveći svjetski brodovi", pojašnjava Zvonimir Sever, predsjednik Udruge inženjera u građevinarstvu Hrvatske.


Darko Pericic, predsjednik uprave HA1 Infrastrukture, najavio je da će i prije nizinske pruge biti velikih ulaganja u željeznicu. Prva na redu će biti pruga Križevci - Dugo Selo, u što će se uložiti nekoliko stotina milijuna kuna, a dogodine kreću prvi natječaji. I ovom prilikom je spomenuta troma hrvatska birokracija kao velika prepreka stranim ulagačima. Neuređene zemljišne knjige, slabo educirani referenti i nepostojanje strategije, ono su što odbija međunarodni kapital. Problem je tzv. ekološka mreža, odnosno teritorij zemlje koji se nalazi pod posebnom brigom države. U Hrvatskoj je 47 %teritorija pod ekološkom zaštitom, a što iziskuje dugotrajnu i skupu proceduru za izvođenje bilo kakvog projekta na njemu. Za razliku od toga, prosjek EU-a je 15 %, dok Njemačka ima 12 %, a Velika Britanija ima 7 % takvog prostora.

2. siječnja 2019.
 
 

Prilika

Pogledajte nekretnine koje su po našoj procjeni isplative za kupnju.

pogledaj sve

Izdvojeno

Pogledajte nekretnine koje su specifične zbog uređenja ili neke druge posebne karakteristike.

pogledaj sve

Posebno

Pogledajte nekretnine koje su izuzetno rijetko u prodaji.

pogledaj sve

Vijesti

pogledaj sve


A - Muzej i izložba Apoksiomena u Malom Lošinju
5. siječnja 2024., 00:00
Mali Lošinj
5. siječnja 2024., 00:00
Zasto se obratiti Agenciji za nekretnine
5. siječnja 2024., 00:00